5 poddtips för lata dagar i solen

Steget före | 9 juni 2016

Ladda batterierna eller bara slappna av med poddar som inspirerar. Här är poddsamtalen som ger semestern än mer mening.

När du lyssnat igen årets sommarpratare och vill ha mer ”food for thought” rekommenderar Make it följande fem poddar för hängmattan:

Revisionist History
Författaren till The Tipping point (med den svenska titeln Den tändande gnistan) tillika välkända journalisten och krönikören Malcolm Gladwell hade premiär för sin pod i juni i år. Med Revisionist History, som görs i tio sändningar, hoppas Gladwell skaka om lyssnarna.

Raseriet
Missa inte podden där kusinerna Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby avverkar ämnen som är kopplade till populärkultur, relationer och rasism.

This american life
Producerat av Chicago Public Media med poddvärden Ira Glass, är This american life en pod som ständigt topprankas på de amerikanska listorna. Podden ger lyssnarna ofta rörande, humoristiska och ofta oväntade vinklar av ett nytt tema varje vecka.

God Pod – Samtalen du inte visste du älskade
I God Pod, som är en del av God El, möter podvärdarna Julia Kvarnlöv och Philip Haglund
människor som alla gör val som förbättrar samtiden. Om hållbarhet i tiden och hur dina egna val kan bidra till en bättre värld. Från socialt entreprenörskap till att mata bin med handen.

Private Banking-podden om filantropi
Claes de Fair och  Martin Gärtner, Private Banking-chef på SEB, möter inbjudna gäster som alla strävar efter att ge tillbaka till samhället. Möt miljardären Bengt Sjöberg som själv fick cancer och beslöt i våras att skänka två miljarder kronor till svensk cancerforskning, eller pr-gurun Micael Bindefeld, som med sin stiftelse vill se till att Förintelsen aldrig glöms bort.