Årets Nybyggare 2017: Mohamed Godeh och Nablus Mejerier hyllas

Hållbart företagande | 31 oktober 2017 |

Ett hundraårigt familjerecept ligger bakom framgångarna. Nu är Mohamad Godeh och Nablus Mejerier utsedda till Årets Nybyggare 2017. Samtidigt prisas Hamida Jusufagic, grundare av  System Verification Sweden, som Årets Pionjär 2017. Hans engagemang för unga i Rosengård väger tungt.

Det började med att elvaåriga dottern berättade att hon saknade osten hon ätit hos sin mormor och farmor i Nablus på Västbanken. Föräldrarna Mohamad Godeh och Samar Abuaisheh undersökte möjligheten att kombinera sina palestinska ostrecept med färsk mjölk från Skåne. Efter att mest ha tillverkat ost för eget bruk i några år startade de Nablus Mejeri 2010. Nu är Mohamad Godeh och Nablus Mejerier utsedda till Årets Nybyggare.

För artonde året i rad har priset Årets Nybyggare delats ut av Kung Carl XVI Gustaf. Pristagarna väljs bland personer med utländsk bakgrund som på kort tid och med små resurser har startat företag. Bakom priset står Internationella Företagarföreningen i Sverige i samarbete med SEB och Almi Företagspartner.

Läs mer: Årets sociala entreprenör 2017: ”En bekräftelse på att vi har en riktigt bra affärsidé”

Förutsättningar för framgång

Som den enda producenten i Nordeuropa och med leverantörssamarbeten med Sveriges största livsmedelshandlare har Nablus mejeri stora förutsättningar att bli mycket framgångsrikt, konstaterar Årets Nybyggare-juryn, vars motivering lyder:

Mohamed Godeh erhåller priset Årets Nybyggare för att han på ett modernt sätt lyckats förädla hantverkstraditioner från sitt gamla land med lokala svenska leverantörer och skapat en verksamhet som, förutom att engagera stora delar av familjen, även skapat arbetstillfällen för sina före detta landsmän.

Även sönerna Rawi Godeh och Rakan Godeh är delaktiga i företaget, vid sidan av Mohamad Godeh.

– Bägge mina föräldrars familjer tillverkade ostar i sina hembyar, så vi använder familjereceptet för att göra våra ostar. Först tillverkade vi bara ostar till familjen, men allt eftersom fler och fler vänner ville beställa väcktes tankarna på att tillverka ostar i en större skala, berättar Rawi Godeh.

Läs mer: Growth-o-meter: Så accelererar du företagets tillväxt

Efterlängtad tillväxt efter tuff start

För sju år sedan startade de Nablus mejeri och året därpå började de producera ostar. Idag finns företagets ostar i stora livsmedelskedjor och butiker i Skåne och i området kring Köpenhamn. Nästa steg är Mellansverige, följt av resten av Sverige.

– Vi hade några tuffa år först, men sedan började det rulla på mer och mer, konstaterar Rawi Godeh.

Mjölken som används i produktionen hämtas från en gård i närheten av mejeriet, med företagets egen mjölkbil. I Nablus mejeri förvandlas mjölken utifrån familjerecepten från Palestina.

– För oss är osttillverkningen ett hantverk. När vi ökar vår produktion är vi noga med att öka antalet anställda så att vi behåller samma kvalitet som vi har idag, även när vi växer, säger Rawi Godeh.

Läs mer: Femtech, grön kemi och vatteninnovation – Sveriges hetaste nya startups utsedda

Årets Pionjär 2017 stöttar framtida fotbollsproffs

Parallellt med Årets Nybyggare 2017 är även Årets Pionjär 2017 utsedd. Vinnare är Hamdija Jusufagic med företaget System Verification Sweden, som utvecklar och kvalitetssäkrar mjukvara. Företaget startades i Malmö 2002 och har idag 170 anställda i Malmö, Stockholm, Göteborg och i Sarajevo.

 

– Det känns oerhört ärofyllt att få ta emot den här utmärkelsen. Min entreprenörsresa har inte varit utan motgångar, så att utses till Årets Pionjär ger mig energi och inspiration att fortsätta mitt arbete, säger Hamdija Jusufagic.

– Det är ett erkännande för alla som valt att tro på mig och som hjälpt mig att förverkliga min dröm. Jag tar inte dessa framgångar för givet och lika viktigt som att lyckas, är att bidra och ge tillbaka till samhället.

Läs mer: ”Allt som andra ser som nackdelar kan vi vända till fördelar”

Innovatör med tydliga värderingar

Hamdija Jusufagics innovativa förhållningssätt, förmåga att se möjligheter och vilja till att bidra till samhället är nycklarna till att han lyckats göra företaget System Verification AB, till ett ledande mjukvarutest-företag i Sverige och Norden, konstaterar juryn, vars motivering lyder:

Himdija Jusufagic erhåller priset Årets Pionjär för sitt ledarskap och sina värderingar. Med medarbetare från 25 länder är han en god förebild som lever upp till företagets devis ”Vi skapar nya möjligheter”.

– Det handlar inte bara om att skapa ett mångkulturellt företag där medarbetarna kan utvecklas. Det handlar även om att skapa nya plattformar för exempelvis ungdomar att utgå från, säger Hamdija Jusufagic.

– Vi är till exempel huvudsponsor till FC Rosengårds damfotbollslag. Genom att stödja dem är vi med och påverkar en positiv samhällsutveckling inom ett område som behöver förändras. Vi tror oerhört starkt på vårt motto att skapa nya möjligheter. Och det sker först när vi vågar skilja oss från mängden. Då kan förändring ske på riktigt.

Prenumera på nyhetsbrevet Scale up!