Experten: Så planerar du din exit

Peter Eriksson | Nya ägare | 7 april 2014

Att sälja eller överlåta ditt företag är en knepig process. Du tjänar på att vara väl förberedd – och att vara ute i god tid. De bästa lösningarna kräver åtta till tio år.

Var fjärde företag står inför ett ägarskifte de kommande tio åren – enbart av åldersskäl. Lägg sedan till alla företag som berörs av försäljningar av andra anledningar. Bilden som tonar fram är tydlig: ägarbyten är en stor fråga för många de närmaste åren. Jag har tidigare skrivit om detta, ur ett köparperspektiv.

Ett lyckat ägarskifte eller försäljning kräver oftast god framförhållning, normalt åtta till tio år. Egentligen borde du tänka på det redan när du startar ditt företag, även om det nog är för mycket begärt.

Hinna bygga upp kontaktinsats
Varför är framförhållningen så viktig? För att de bästa lösningarna behöver några år för att skapa önskad effekt. Har du till exempel tänkt att någon eller några anställda ska ta över och köpa företaget så kan du, med olika vinstdelningsmetoder, bygga upp ett kapital för de nya ägarna att använda som kontantinsats vid ett förvärv.

Enligt samma princip: Vill du föra över vinstmedel i företaget till dig som privatperson före försäljningen, kan du också behöva utnyttja flera års avsättningsutrymme för pension.

Allt handlar inte heller om pengar. För många är det lika viktigt att kunna se sitt livsverk leva vidare som ett framgångsrikt företag även efter ett ägarskifte. Det vill säga med rätt ägare. Även där tjänar du på att lyfta frågan i ”onödigt” god tid.

Växa in i rollen
Kanske hoppas du att en familjemedlem ska ta över? Med bra framförhållning kan du ge personen chansen att växa in i rollen. Och du hinner så ett frö hos kompanjoner, anställda eller utomstående i ditt nätverk, som kan passa som ny ägare av företaget.

Något som många av de företagare som jag möter är oroliga för, i samband med ägarskiften, är att de ska få problem inför eller efter en försäljning. Mitt råd är att lägga tid på att ”städa” upp i företaget – alltifrån betalflöden, redovisning och avtalsförhållanden till kontroll och plan för att finansiera eventuella pensionsskulder. Så kan du sova lugnare om natten efter en försäljning.

Något som kan vara till stor hjälp är att prata med andra entreprenörer som gjort samma resa. Be om råd och bolla frågeställningar långt innan det är dags. Helst minst tio år före ägarskiftet. För dig som har kommit en bit på vägen i dina funderingar och är redo för nästa steg finns mycket information samlad här och här om hur du går vidare.