Fem starka startups pitchade på Innovation forum

Hitta finansiering | 25 november 2016 |

Bekvämare ankarliftar i skidbacken och nischad programvara som hjälper företag att hantera personuppgifter. Blodprovstagning i hemmet, krypteringsprogram och automatiserad mediabevakning av talad media. Fem uppstartsbolag tog chansen att övertyga potentiella investerare på Innovation forum.

I onsdags arrangerade SEB för sjätte gången Innovation forum, som blivit en etablerad mötesplats för entreprenörer med koppling till Stockholms lärosäten och potentiella investerare bland bankens kunder. Upplägget är enkelt och effektivt. Varje företag får fem minuter på sig att presentera sin idé, följt av fem minuters gemensam frågestund. Därefter avslutas det hela med gemensamt mingel där gästerna får möjlighet att lära känna och ställa ytterligare frågor till entreprenörerna.

För entreprenörerna innebär forumet viktiga kontakter och konkreta investeringar. Omkring hälften av de företag som har deltagit sedan starten hittat finansering via Innovation Forum.

Läs mer: Karma-grundaren: ”En bekräftelse på att vi är rätt ute”

Under onsdagens möte deltog fem företag som fick chansen att presentera sitt bolag för investerare. Först ut var Signal Signal, som har utvecklat automatiserad mediabevakning av talad media som radio, TV, poddar och Youtubeklipp. Det sker genom automatisk transkribering från tal till text.

Bekvämare ankarlift i Innovation forum

Företaget Boardie har utvecklat en form av sittbräda som gör ankarliftar mer bekväma och som samtidigt möjliggör en ny reklamplats. Företaget har redan sålt produkten till 16 skidanläggningar i Sverige och en i Finland och söker pengar för att expandera i Skandinavien och Alperna.

Capitainer har, efter förfrågan från Karolinska sjukhuset, utvecklat en teknik för att förenkla provtagningen för personer som löpande behöver lämna blodprov för rätt dosering av mediciner. Genom den nya tekniken kan blodproven tas i hemmet, vilket förbättra människors livskvalitet, samtidigt som det sparar stora kostnader för sjukhuset. Tekniken genomgår kliniska test på två sjukhus i Sverige.

Läs mer: Investerare: ”Så övertygar ni oss”

DP Organizer riktar in sig på en nischad programvara, som hjälper företag att kartlägga, visualisera och rapportera hur de hantera personuppgifter. Det här är något som kommer att bli strikt reglerat genom ett nytt globalt regelverk som träder i kraft 2018.

Krypteringsprogram i ny version

Sist ut på onsdagen var Axcrypt, som har utvecklat en krypteringsprogramvara. Den första versionen lanserades redan för 15 år sedan som ett gratisprogram och har hittills laddats ner 20 miljoner gånger. Nu lanserar de en uppdaterad version, som finns i en betalfunktion med utökad funktionalitet.

– Vi är stolta och hedrade att ha blivit utvalda till Innovation forum. Vi har något som är innovativt och förhoppningsvis intressant för investerare, säger Svante Seleborg, medgrundare till Axcrypt.

Prenumera på nyhetsbrevet Scale up!

En kommentar

  1. […] av sittbräda som gör ankarliftar mer bekväma och som samtidigt möjliggör en ny reklamplats. Här kan du läsa mer om Boardie i ett tidigare Make […]