”Jag ser fram emot att jobba med en professionell styrelse”

Skapa lönsamhet | 2 december 2016 |

I våras startade hon sitt investmentbolag Backlund Invest, samtidigt som hennes framgångsrika e-handel med löshår expanderar till fler länder. Nu har Ida Backlund sett till att plocka in mer kunskap och få jobba med en professionell styrelse, i Rapuzel of Sweden.

Priserna har regnat över Ida Backlund. Hon har bland annat utsetts till Årets vd, fått SvD:s Affärsbragd, fått näringslivsmedaljen för framstående entreprenörskap och listats som en av våra mäktigast entreprenörer.

Hennes företag Rapunzel of Sweden omsätter över 100 miljoner kronor på att sälja löshår via nätet till en halv miljon kunder i sextio länder. E-handeln ska fortsätta att växa och fler salonger ska öppna i Norden, Tyskland och England.

Professionell styrelse ger tid för visioner

Rapunzel of Sweden har därför för första gången tagit in en extern delägare, investmentbolaget Valedo med tidigare SSAB-vd:n Anders Ullberg. Ett nytt steg för Rapunzel of Sweden med ny kompentens att tillgå, exempelvis i styrelsen.

Läs mer: Expertens tips: Då ska du bygga ut styrelsen

– Jag har gått mycket på känsla och ibland har jag fattat beslut med personalen i fikarummet. Men när ett bolag blivit så här stort räcker inte det. Du behöver basera beslut på ekonomiska kalkyler och ha in annan kompetens, säger Ida Backlund och tillägger:

– Jag ser fram emot att jobba med en professionell styrelse. Och jag kan lägga mer tid på det jag är bäst på: att se den långsiktiga visionen om hur vi ska ta bolaget framåt

Prenumera på nyhetsbrevet Scale up!