Supercoachens 3 tips – Så går du från idé till bolag

Steget före | 16 februari 2017 |

Supercoach: Carl Johan Grandinson drömde tidigt om att starta eget, en dröm som han förverkligat flera gånger om. Nu lägger han sitt krut på app-styrda lås, som vd för Glue. Samt hjälper startups, som en av coacherna hos Silicon Valley-acceleratorn Founder Institute.

När eventet How to start a startup hölls i veckan, anordnat av Founder Institute i samarbete med SEB, var Carl Johan Grandinson av två entreprenörer som delade med sig av sina erfarenhet och råd till blivande startups.

FAKTA/ FOUNDER INSTITUTE
* Startup-acceleraton Founder Institute, med bas i Silicon Valley har precis etablerat sig i Sverige.
* Målet är att sporra fler att bli tech-entreprenörer, via ett 14 veckor långt utvecklingsprogram och ett antal mentorer som själva är vd:ar och grundat företag.
* Founder Institute finns i dag i 60 länder – i över 130 städer – och har hittills hjälpt entreprenörer att lansera över 2 000 företag.
Affärsidén om app-styrda lås fick Carl Johan Grandinson efter en resa där han ordnat sitt boende via Airbnb, något som plötsligt blev krångligt på grund att nyckeln var svår att få tag i.

Med tanke på den snabbt växande delningsekonomin och den peer-to-peer-handel som många gånger handlar om att tjänster utförda i hemmet, kändes digitala nycklar vara något som alltfler skulle vilja använda. ”Det här måste någon ha löst redan”, tänkte Carl Johan Grandinson och började sondera marknaden.

Läs mer: Hållbar mat: Vattenbruk en allt viktigare bransch i Sverige

Gjorde sin research – hittade lösning att bygga på

Han kom i kontakt med Phoniro som arbetade med digitala nyckellösningar åt kommunala hemtjänstföretag.

– Det kändes som en bra tajming nu när allt fler företag erbjuder tjänster där leveransen kan göras rakt in i bostaden. Vi köpte ut vissa rättigheter från Phoniro, vilket hjälpte oss att skapa en första produkt anpassad efter konsumentmarknaden som lanserades i början av 2015. Sedan dess har vi byggt en ny version som är snyggare, snabbare, tystare och enklare att installera, säger Carl Johan Grandinson.

Vägen till entreprenörskap började på KTH, följdes av studier på Handelshögskolan i Stockholm där han läste en inriktning mot affärsutveckling och medieteknik. Drömmen var att starta ett eget bolag och det fanns flera långtgående planer som inte blev av. Istället blev Carl Johan Grandinson den först anställde på startupbolaget Tradedoubler 1999.

Nyttiga erfarenheter av startup-faserna

Han arbetade med internationaliseringen och startade dotterbolag runt Europa. 2005 börsintroducerades Tradedoubler och året efter lämnade Carl Johan företaget efter ett par år som Sverigechef och regionchef för tio länder.

– Det var en otroligt bra skola att vara med från start och bygga upp ett bolag med de olika faserna som ett snabbväxande bolag går igenom. Det gav erfarenhet och inte minst ett nätverk av otroligt duktiga personer med samma ambitioner om att starta eget. Exempelvis startade jag Glue tillsammans med Diego Oliva som jag jobbade med på Tradedoubler.

Nya affärsidéer föddes och tillsammans med Jacob de Geer startade Carl Johan ett film- och distributionsbolag. Samtidigt startade de Tre Kronor Media tillsammans med Niklas Fröberg. Byrån blev framgångsrik men efter åtta år började det klia i fingrarna igen.

Läs mer: Exportera till Kina: Myter och vanliga fallgropar

Nya värden när vitt skilda områden länkas ihop

– Eftersom jag är teknikintresserad är jag alltid nyfiken på hur teknik kan användas för att förbättra saker. Det är spännande att ta två helt olika områden och föra dem samman för att skapa något nytt. Glue är ett bra exempel på det, säger Carl Johan Grandinson och fortsätter:

– Att kunna öppna dörren när man inte är hemma möjliggör för att våra kunder kan få en hotelliknande upplevelse i hemmet där kylskåpet är fyllt, kemtvätten hänger i garderoben och paketet står på hallbordet, allt ordnat utan att du behöver vara hemma. Det frigör enormt mycket tid. Just nu arbetar vi för fullt att integrera samarbetspartners som vill leverera tjänster och paket in i hemmet.

Det är svårt att veta på förhand om en idé fungerar, menar Carl Johan.

– Det gäller att se vilka behov som finns och försöka tillgodo se dem. Om du ser ett behov hos dig själv kan du validera det stegvis, se om fler som har samma behov eller problem, för att bedöma om det finns en potentiell marknad. Du måste tro på din idé, vara uthållig och samtidigt både ha rätt tajming och en hel del tur.

Läs mer: Founder Institute-coachen: 7 viktiga steg för en startup

CARL JOHAN GRANDINSONS 3 TIPS – SÅ GÅR DU FRÅN IDÈ TILL BOLAG

1. Gör det bara. När en ide uppkommer finns det sannolikt flera andra som har fått samma idé eller ser samma behov. Av alla dessa är det bara några få som verkligen gör slag i saken, så mitt bästa tips är: Gör det! Allt handlar om genomförandet. När du väl snöat in på ett nytt område hittar du också nya möjligheter som du kanske inte tänkt på vid starten.

2. Teamets sammansättning. Det är nästa viktiga komponent. Välj med omsorg. Att välja affärspartner är som att ingå giftermål. Ni kanske ska arbeta i tio år tillsammans om det går bra. Välj personer som kompletterar dig. Det är superviktigt att även dina första rekryteringar i start-up teamet är tydliga entreprenörer.

3. Nätverkandet är viktigare än du tror. Jag är ingen säljare från början och inte nätverkare heller, det har jag lärt mig med tiden. Nu tvekar jag aldrig att ringa upp någon som är expert och ta en lunch. Och att sälja är verkligen grunden i allt entreprenörskap, säger Carl Johan Grandinson.

Prenumera på nyhetsbrevet Scale up!