Susanne Birgersdotter: ”Så fick jag möten med ängelinvesterare”

Skapa lönsamhet | 10 april 2017 |

– Gör due diligence på potentiella investerare, du vill arbeta med rätt människor, tipsar Susanne Birgersdotter. Igotcha studios är hennes första bolag som fokuserar renodlat på spel, närmare bestämt location based gaming. 

När du fick företagsidén, vad var det första du gjorde? 
– Gjorde en affärsplan. Kontaktade potentiella investorer. Började leta efter folk som kunde realisera min vision. Detta var inte mitt första företag så jag hade en idé om hur man förverkligar en verksamhet.

Hur har du hittat finansiering? 

– Genom att nätverka, berätta om mig själv och affärsidén för alla jag träffade. Därav fick jag sedan möten med ängelinvesterare.

Läs mer: Founder Institute-coachen: 7 viktiga steg för en startup

Vilket har varit det största hindret hittills och hur har du tagit dig förbi det? 
– När man är serieentreprenör är det viktigt att omge sig med människor som vill och har förmågan att förvalta och realisera en affärsidé. Att rekrytera rätt kan ibland vara utmanande och tar både tid och pengar. Det var lite knepigt att få tag på seniora medarbetare inom gaming utan att känna branschen till en början. Men nu har jag ett starkt team.

Vilka har stöttat dig eller lärt dig mest på vägen, med företaget?
– Min familj, mina vänner och dem som trott på mig sedan jag började som är i samma bransch.

Vad är dina tre bästa tips till andra som nyss startat företag? 

– Se till att omge dig med människor som är bra på det du inte kan. Håll i pengarna. Och gör due diligence på potentiella investerare, det vill säga kolla upp dem – alla gör det med dig och ditt bolag. Du vill arbeta med rätt människor.

Läs mer: Så lyckas du med ditt företag – råden från superentreprenörer

Prenumera på nyhetsbrevet Scale up!